Az alkimisták aranya bennünk van

Az alkimisták aranya bennünk van

A középkori alkimisták az aranycsinálás titkait keresték egész életükben. Egedi-Kovács Melinda szerint az aranyat mindenkinek saját magának kell meglelnie. Azt az értéket, amivel megérthetjük a világ magasabb összefüggéseit és megtaláljuk a harmóniát, belső békét, és nemcsak nézünk, de látunk is. Ebben nyújt segítséget most bemutatott izgalmas könyve, a Bevezetés a védikus alkímiába.

A lélek és a test harmóniája szinte mindenki számára létfontosságú. Ennek megtalálása természetesen nem megy egyik napról a másikra. Igazi folyamat, hosszú út, melynek végigjárásában szórakoztatva és gazdagon illusztrálva segít ez a könyv. Hosszú évezredek során alakultak ki azok a védikus tanítások és módszerek, melyek a XXI. századi ember számára is utat mutathatnak egy magasabb minőségű tudatos lét eléréséhez.

Az érdeklődők számára már nem volt ismeretlen a könyvben fejezetekbe szedett Life Sutra módszer. Ez egy sorozat első darabjaként vezeti végig az olvasót azokon a lépéseken – mondta felvezetőjében az est háziasszonyaként Acél Anna, aki maga is kipróbálta és lelkes követője lett a Life Sutrának. Egedi-Kovács Melinda az Iparművészeti egyetemen grafikusként végzett, tanult festészetet, zenét, táncot. De a felszín alatt sokkal fontosabb dolgok izgatták. Olyanok, melyek bármelyikünk életében megjelennek. Ennek eredménye a Life Sutra és a könyv. Mindazoknak, akik szeretnék megismerni a védák titkait anélkül, hogy egy vallási irányzat vagy egy ortodox filozófiai iskola követőivé válnának. Mindazoknak, akiket érdekel egy olyan önfejlesztő módszer, amely a védák esszenciáját érthető és korszerű formában képviseli és amellyel sikeresebb és boldogabb lesz az élet. Azoknak is, akik a napjainkra jellemző szellemi zűrzavar és spirituális üzletelés dacára továbbra is érdeklődnek az élet metafizikai vonatkozásai iránt.

A védikus alkímia igazán egyedülálló könyv. A többezer éves védikus szövegek tanításai és a középkori nyugati okkultizmus ötvöződik. Egedi-Kovács Melinda ezeket gyúrja össze egyfajta önfejlesztő módszerré művében. Így született meg a Life Sutra, mely az alkimisták célját valósítja meg, az ember tudatának arannyá nemesítését. Ennek eszköze a védikus tudás. Erről az útról és folyamatról beszélt a bemutató különleges vendége, Csong An Szunim, zen szerzetes, az Eredeti Fény Templom apátja is.



Pilótából jógaoktató és egyéb kalandok

Az egykori Malév kapitány titkai

Pilótanapló

A csodálatos latin mindennapok írója

Alejo Carpentier könyve Szegeden is hódított

2016. november 9-én, Szegeden mutatkozott be Alejo Carpentier, Földi királyság

A jövő itt és most kezdődik

Magyarországon készül az okos ruházat

Két globális kihívást is megoldana Magyarországon az ITSH

Ráckevén ez is a show része volt

Hajbakaptak a tinisztárok a divatbemutatón

Kék Duna Wellness

Fesztivál kezdődik Veszprémban

Félmillió a legjobb utcazenésznek

Ismét az örömzene hangjai szövik keresztbe-kasul Veszprém utcáit

Nemsokára kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál

A szerencse az utcán hever

Ismét hatalmas utcazene jamboree-ra készül Veszprém