Oroszul hódít a Középsuli

Oroszul hódít a Középsuli

A II. kerületi kötődéssel rendelkező kommunikációs szakember Dr. Kiss Róbert Richard az egyik legismertebb hegyvidéki étteremben jelentette be a sajtónak, a legnézettebb hazai netes tinédzser sorozat oroszországi indulását.

A legkedveltebb webes tini-saga immár Oroszországban is monitor elé ülteti a nézőit, hiszen elindult a Középsuli sorozat orosz nyelvű adaptációja. Az ismert karakterek természetesen megmaradtak, de az első, Moszkvában forgatott rész forgatókönyve a helyi szempontok szerint adaptálódott. A rendhagyó sajtóbemutatón természetesen egymásnak feszült a magyar tornatanár Krisztosz bá’ és orosz kollegája, Szergej, akit Andrej Molotkov, Oroszország érdemes művésze személyesít meg. Négy és félmillió havi megtekintéssel büszkélkedik a Középsuli tévé, 33 millió perces havi nézési idővel. Átlagosan több mint félmillióan kíváncsiak egy részre, vagyis a legkedveltebb magyar sorozatok egyike. A bemutatkozás legalább olyan fiatalos volt, mint a szereplők és a célközönség. Úgy látszik, az orosz tornatanárok legalább annyit üvöltöznek, mint magyar kollegáik. A rendhagyó sajtóbemutatón természetesen egymásnak feszült a magyar tornatanár Krisztosz bá’ és orosz kollegája, Szergej, akit Andrej Molotkov, Oroszország érdemes művésze személyesít meg. Hangerőben és poénokban nem is volt hiány, hiszen a jelenlevők a két verzió legjobb jeleneteit is láthatták.

Mint Dr. Kiss Róbert Richard, a sorozatot jegyző Globoport Média Holding cégcsoport-főszerkesztője elmondta, a médiapiacon egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az internetes csatornák. Ráadásul egyfajta generációs rés is tapasztalható, hiszen a 10-18 éves korosztály egyre kevésbé televízió fogyasztó, viszont annál jobban lekötik őket a youtube-on és a közösségi oldalakon zajló eseménynek. Ezt mutatja a sorozat egyre nagyobb népszerűsége is, ami látszik a megtekintési adatokon. A felnőtt generáció ráadásul szinte nem is ismeri a nyilvánosságnak ezt a formáját és a tinédzserek szubkultúráját. Erről beszélt Yulia Krylova színésznő is, aki Barbi szerepét játssza oroszul. A sorozat a tiniknek szól olyan módon, ahogyan ők ezt a legjobban igénylik. Ráadásul a 16-29 közötti korosztály már a YouTube ismert arcaiért rajong, és ugyanúgy ismeri őket, mint a tévés celebeket. A legtöbben Magyarországon és Romániában kedvelik. A nézők többsége 14-18 év közötti, de a 8-14 és a 18-24 év közöttiek száma is jelentős. Érdekesség, hogy a legfiatalabb, 8-14 közötti korosztály a legaktívabb a kommentelésben. Így van ez szerte a világon éppen ezért a román után elinduló orosz nyelvű adaptáció is nagy sikerre számíthat. Balogh Sándornak, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) megálmodójának képviseletében Mazár Ferenc elmondta: a HTCC képviseleteinek világszerte az a szerepük, hogy segítsék a magyar vállalkozások piacra jutását. Az ő segítségükkel és az OTP Bank partnerségével indult hódítóútjára Oroszországban is ez a magyar brand, amely a fiataloknak nemcsak egy szappanoperát, hanem közösségi élményt is kínál.

Kovács Robertina felelős szerkesztő szerint, a siker titka, hogy ott kommunikálnak  a Z generációval és olyan módon, ahol és ahogyan ők szeretik. „Mivel naponta többször is fellépnek a netes közösségi oldalakra, fontos, hogy ezek a közösségi oldalak folyamatosan frissüljenek. A középsuli sorozat éppen ezért olyan egyedi médiatermék, amely ennek a korosztálynak a mindennapjait mutatja be, kicsit parodisztikusan, szórakoztatva mutassa be. Jelenleg a pilot rész elkészítésén vannak túl az alkotók és jövőre kezdődik az igazi oroszországi promóció.

Ez már több mint egy film – mondta Kiss Róbert Richard. Olyan brand, mely magában foglalja a facebook, instagram, ask.fm és egyéb közösségi portálokban rejlő lehetőségeket. A Középsuli.hu portál egyfajta kulturális, tanulmányi, felvilágosító háttéranyag , mely egységében eredményezi a hatalmas elérési számokat. Ezeket az elérési lehetőségeket immár orosz nyelven is meg lehet találni.  melynek egyik eleme a most induló orosz nyelvű filmsorozat is.



Pilótából jógaoktató és egyéb kalandok

Az egykori Malév kapitány titkai

Pilótanapló

A csodálatos latin mindennapok írója

Alejo Carpentier könyve Szegeden is hódított

2016. november 9-én, Szegeden mutatkozott be Alejo Carpentier, Földi királyság

A jövő itt és most kezdődik

Magyarországon készül az okos ruházat

Két globális kihívást is megoldana Magyarországon az ITSH

Ráckevén ez is a show része volt

Hajbakaptak a tinisztárok a divatbemutatón

Kék Duna Wellness

Fesztivál kezdődik Veszprémban

Félmillió a legjobb utcazenésznek

Ismét az örömzene hangjai szövik keresztbe-kasul Veszprém utcáit

Nemsokára kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál

A szerencse az utcán hever

Ismét hatalmas utcazene jamboree-ra készül Veszprém